< blog

7 Tools om van 2018 een productief jaar te maken

2 min leestijd

7 Tools om van 2018 een productief jaar te maken

Gedaan met “Ik heb te weinig uren in een dag” of “Ik zie door het bos de bomen niet meer”. Met deze tools maak jij van 2018 een topjaar waarin je zoveel meer gedaan krijgt.

1 . Scannable

Logge, lawaaierige multifunctionele printers zijn in 2018 overbodig. Vanaf nu hoef jij niet meer recht te staan en die volledige 20 meter naar het kopieerapparaat wandelen om één luttel papiertje te scannen. Doe het gewoon met je gsm vanachter je bureau met Scannable. Je document wordt meteen opgeslagen als een PDF van hoge kwaliteit en je kan ‘m rechtstreeks per e-mail verzenden. Let er wel op dat je je papier op een ondergrond legt die genoeg afsteekt.

2. IFTTT

If this, then that. Programmeer (zonder enige programmeerkennis) verschillende scripts tussen apps en servers om ze te laten samenwerken. Zo kan je bijvoorbeeld een foto die je upload naar Instagram automatisch laten bewaren in Google Drive of Dropbox. Er zijn oneindig veel combinaties! Wat dacht je bijvoorbeeld van een automatische e-mail als je weer-app regen voorspelt?

Als alternatief voor IFTTT kan je ook Zapier gebruiken om vervelende taakjes te automatiseren. Net zoals IFTTT kan je verschillende apps en servers met elkaar in interactie stellen.

3. Rescue Time

Deze app is een eye opener. Het registreert aan welke sites en programma’s jij het meeste tijd spendeert. Daarnaast laat het ook nog eens zien op welke tijdstippen je het productiefst was die dag, week en maand.

4. Hemingway

Schrijf je Engelse content? Dan is Hemingway ongetwijfeld een lifesaver voor jou. Het checkt je tekst op vlotte leesbaarheid en controleert op spelfouten.

5. StayFocusd

StayFocusd is een Chrome-extensie dat de tijd die je spendeert op nutteloze websites zoals Facebook en consorten limiteert. Je kan de tool volledig personaliseren en zelf instellen welke sites of pagina’s je blokkeert, en voor hoe lang. Een leuke variant op deze extensie is ‘Forest: Stay focused, be present’. Je plant een virtueel boompje, en gedurende de tijd dat je werkt zie je het plantje groeien. Bezoek je toch een site die op de blacklist staat, verwelkt de plant. Over schuldgevoel gesproken.

Voor MAC-gebruikers die zweren bij Safari is SelfControl een goede variant op StayFocused.

6. SpyFu

Ga je dit jaar sterk inzetten op SEO? (You’re a little late to the party, maar dat is niet ons punt). Een handige tool voor zoektermresearch is SpyFu. Het is betaalbaarder dan ahRefs en uitgebreider dan Google Trends. SpyFu geeft je bijvoorbeeld ook een gedetailleerd rapport over de prestaties van de website die je checkt, bovenop de top keywords die ervoor zorgen dat bezoekers bij hen terecht komen.

7. Chime

Chime is een Google Chrome-extensie. Het verzamelt alle notificaties van Facebook, Instagram, je e-mail,... en plaatst ze allemaal in één overzicht. Bye, bye, 100 tabbladen!

And now, get to work!