What the faq?!

We heard you've been asking questions...

Welk probleem lossen jullie op?

Pickles vindt én bindt jong talent aan jouw onderneming. Hoewel de klopjacht op talent nog steeds een harde realiteit is, is het bijhouden van dat talent een nog moeilijkere opdracht voor ondernemingen.

Pickles biedt een antwoord op beide vraagstukken. Door ongeziene rekruteringscampagnes trekken we het relevante, ambitieuze talent aan dat bij jouw onderneming past. En door ons intensief coachingtraject begeleiden we zowel jou als je nieuwe werknemer doorheen het eerste jaar. Zo creëren we een future-proof HR-omgeving waar jullie beiden baat bij hebben.

Hoe gaan jullie te werk bij het opstellen van rekruteringscampagnes?

Nou! Dat is alsof je aan Coca Cola hun recept vraagt.

Onze unieke mix houden we graag geheim, maar we kunnen je wel vertellen dat het gaat om deze bestanddelen: hidden talent pools, uitzonderlijk strategisch inzicht in de geest van de millennial, een snuifje growth hacking, ervaringsdeskundigheid, een tikkeltje creativiteit, design, communicatie en technologie.

Klinkt ingewikkeld? Goed. Dat is waarom jij ons nodig hebt.

Werken jullie samen met een HR-partner?

Pickles is opgericht voor en door millennials. We hebben geen HR-partner nodig, want wij zijn ervaringsdeskundigen. We are the real deal.

Werken jullie samen met een ander rekruteringsbureau?

Nope. We willen graag het rekruteringsproces een eigenzinnige draai en update geven. Als we samen zouden werken met een ander rekruteringsbureau, zouden we ons net zo goed in de voet kunnen schieten.

Waarin onderscheiden jullie zich het meest van klassieke HR-bureaus?

Wij hacken het hele HR-proces om een effectievere aanwerving te realiseren en zo de opbouw en verdere groei van een bedrijf te verzekeren.

Talent hacking is een proces dat op een scherpe en efficiënte manier het juiste talent aanlevert door op gerichte plaatsen in het HR-proces ‘in te hacken’. Enerzijds door het aanboren van creatieve resources, hidden talent pools en growth marketing tactieken. Met andere woorden: we gooien het rekruteringsproces volledig om. Anderzijds kijken we verder dan de openstaande vacature en profielen die op papier in aanmerking komen. Wij zorgen voor een culture fit, zodat jij een langetermijnrelatie kan uitbouwen met je nieuwe werknemer.

We gedragen ons als een recruiter, maar denken als een marketeer. Daarin maken wij het verschil met onze talent hacking agency.

Waarom is het behouden van talent zo moeilijk?

Wel, het is jullie eigen domme fout, niet waar? Jullie verroeste babyboomers begrijpen ‘de millennial’ niet. Het is een vreemd, exotisch beest met een slechte reputatie. Al afgeschreven voor ze überhaupt een stap in het kantoor hebben gezet.

Toegegeven, het zijn niet de gemakkelijkste werknemers. Ze hebben zo hun eigen opvattingen over wat werken juist moet zijn. En van 9 to 5 hebben ze ook nog nooit gehoord. Het is een generatie die een revolutie wilt ontketenen, en daar ook in zal slagen. Werken 2.0 komt eraan!

Wij hebben geen probleem met het vinden van personeel!

Good for you!

Maar kan je ook alle schaapjes op de wei houden? 😉